JBH2TsVjTX0cvgHzuQHpvcCayA1mvhG9Cgb0xBU6Fs93x3woxtGov3DhFtCqGXUpw3ThCcV2uQP3Kg94JMCqCXUaGNSaGNScJdrhCATjvAq9CgH1whDfvhLXv2rpwcCaTgfmvW1sxQrfJMDov256TRDpCd48wAZ0uWVeJMDHGNOaH0arSs0oHcUqFNYaFdKnGMUrws40CXYaGMUruXY0GW43HXKqGterGXKqHdw4GXG0Ss42CXUaGM0oHWUrFNZtFM40FNYnGM0rye0rHMUsMXZdFM42CXUnGMUoHW0rCXZtFdKaGMUrCXZiGNLdFdSaGWUrFM40CXYnGRGnFdKnGM0rFNZ6NNY1CXYsMXZdFM42CXUnGMUoHW0rCXZtFdKaGMUrCXZiGNLdFdSaGWUrFM40CXYnGRGnFdKnGM0rFNZ6Cc8+JW9hJdqpw3ThJai=Aloe.si | Zasebnost in piškotki

VARSTVO PODATKOV v skladu z GDPR (splošna uredba o varstvu podatkov)


UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV


Upravljavec osebnih podatkov je družba Pronet Marketing d.o.o. (v nadaljevanju: upravljavec).


Zavedamo se pomena zasebnosti in varstva osebnih podatkov, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno ter skrbimo za zakonito in pregledno obdelavo osebnih podatkov. Z ustreznimi ukrepi za varovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo ali nenamerno uničenje ves čas obdelave.


NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV


Upravljavec osebne podatke obdeluje za naslednjie namene:


• komunikacija z uporabniki portala

• pošiljanje obvestil o aktivnosti v zvezi nakupom, registracijo, bonusih

• pošiljanje obvestil o novi ponudbi, spremembi cen

• za namene neposrednega trženja.


VRSTE OSEBNIH PODATKOV, KI SE ZBIRAJO


Upravljavec zbira naslednje osebne podatke:


• podatki o uporabniku, ki jih le ta vnese ob registraciji (ime, priimek, e-naslov, telefon),

• podatki o nakupih,

• podatki o obiskanih straneh portala in času uporabe portala

• podatki o IP naslovu uporabnika,


OBDELOVALCI OSEBNIH PODATKOV


Poleg upravljalca podatkov (zaposlenih), lahko osebne podatke v njenem imenu in za njen račun občasno obdelujejo tudi obdelovalci, kot so podjetja, ki upravljavcu nudijo podporne storitve, kot na primer izdelovalci in vzdrževalci računalniških aplikacij, spletnih mest in informacijskih storitev, ki jih upravljavec angažira za zagotavljanje svojih storitev, ter podjetje Forever Living Products, s katerim novi člani sklenejo pogodbo, če izpolnijo prijavnico, da bi postali njihov poslovni partner.


PRENOS OSEBNIH PODATKOV


Upravljavec osebnih podatkov v nobenem primeru ne razkriva in ne posreduje tretjim osebam ali organizacijam, razen državnim organom, v primeru suma kršitve splošnih pogojev ali zakonodaje, kadar ti zahtevajo sodelovanje pri pregonu kršitelja.


PRAVICE POSAMEZNIKA


S pisno zahtevo, poslano na e-naslov upravljavca preko kontaktnega obrazca na spletnem portalu, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oziroma omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov. Osebne podatke lahko, v primeru, da je opravil registracijo na portalu aloe.si, tudi samostojno ureja oziroma spreminja.


Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na e-naslov upravljavca oziroma lahko upravlja z danimi privolitvami na portalu aloe.si, kjer je privolitev podal. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.


Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.


Od prejemanja sporočil in elektronske pošte se lahko kadarkoli odjavite. To storite tako, da v svojem uporabniškem računu izklopite možnost prejemanja obvestil ali nas kontaktirate po e-pošti oziroma preko kontaktnega obrazca. Od občasnih tržnih sporočil se lahko odjavite tudi tako, da v nogi sporočila kliknete na povezavo "odjava".


ROKI HRAMBE OSEBNIH PODATKOV


Upravljavec bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica.


Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih upravljavec osebne podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.


PIŠKOTKI


Spletni portal aloe.si uporablja piškotke za zagotavljanje čim boljše uporabniške izkušnje.


Kaj so piškotki in kako delujejo?


Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na elektronsko napravo ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran zbere in zapiše, ko jo obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Zbrane informacije ne zajemajo osebnih podatkov.


Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na stran), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.


Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo


Piškotki so lahko koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani. Nekateri piškotki so koristni za lastnika spletnega mesta. Na primer kadar služijo spremljaju obiska spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo avtorjem vsebin vpogled v to, katere vsebine na spletni strani so za obiskovalce zanimive, na podlagi povratnih informacij, pa lahko spletno stran približajo uporabnikom z zanimivejšimi vsebinami.


Nekateri piškotki beležijo podatke o aktivnostih posameznika na spletu. Zbrane informacije seveda ne zajemajo osebnih podatkov. Te informacije se uporabljajo za to, da se posamezniku na spletu prikazujejo oglasi, ki ustrezajo njegovim intersom.


Na spletnem portalu adomnia.net uporabljamo naslednje vrste piškotkov:


• nujni piškotki


Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti. Taki piškotki so nastavljeni na osnovi vaše izbire jezika, valute, nastavitve zasebnosti in prijavne seje. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke, vendar spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno.


• analitika in statistika


Ti piškotki omogočajo merjenje prometa obiskovalcev in ogled virov prometa z zbiranjem podatkov v nizih podatkov. Prav tako nam pomagajo razumeti, kateri izdelki in dejanja so bolj priljubljeni kot drugi.


• marketing in remarketing


Te piškotke običajno uporabljajo naši tržni in oglaševalski partnerji. Uporabljajo jih lahko za oblikovanje profila vašega zanimanja in kasneje prikazujejo ustrezne oglase. Če teh piškotkov ne dovolite, se vam ne bodo prikazovali oglasi, ki ustrezajo vašim interesom.


V večini brskalnikov lahko piškotke, ki so bili prenešeni na vaš računalnik izbrišete tako da hkrati pritisnete na tipke ctrl+shift+del in izberete ter potrdite ustrezne možnosti.


Pravilnik o zasebnost velja od 30. 03. 2020.

Omogočiti vam želimo čim bolj funkcionalno in prijazno spletno stran, zato uporabljamo piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po strani potrjujete, da se strinjate z njihovo uprabo. | Zasebnost in piškotki